Een moedige, groene, koele gemeente

Kiezen voor een rustige, groene leefomgeving is dé keuze van het gezond verstand: zonder proper water, frisse lucht en lekker, gezond eten kan een mens niet leven. Die keuze is Dorpslijst Sander ten voeten uit.
Daarom werkt ze moedig en onvermoeibaar verder aan natuurontwikkeling. Nutteloos asfalt en beton wegnemen, om ruimte te geven aan een sprankelende beek en een wandelpad of een groen plekje op wandelafstand.

We streven ernaar dat je vanuit elk woning bomen kan zien. De hete zomers willen we in Kontich afkoelen door straten en pleinen van schaduwrijke bomen te voorzien. In tuinstraten kunnen buren samen geveltuinen en plantvakken aanleggen en zo hun buurt verkoelen en socialer maken. We houden de woonuitbreidingsgebieden onder de stolp en geven open ruimte terug aan water, duurzame landbouw en diverse natuur.

Onze gemeente heeft al interessante klimaatmaatregelen genomen. Dorpslijst Sander wil die acties nog versnellen. Bekijken hoe we onze CO2 uitstoot verder kunnen verlagen, met woningrenovatie en structureel investeren in hernieuwbare energie. Een groene planeet begint met een groener Kontich. Laat ons ook daar een voorbeeldgemeente zijn. Samen kunnen we dit doordacht realiseren.