Geluk zit vaak in een klein hoekje

In de hoek van de sportzaal bijvoorbeeld, waar je je samen met anderen kan uitleven. Of in de speeltuin, op het voetbalpleintje met je vrienden, in een nieuw muziekbelevingscentrum of waar dan ook.

Dorpslijst Sander wil vrijwilligers ondersteunen die zich hiervoor inzetten. Door subsidies te geven, ruimtes ter beschikking te stellen en te helpen bij complexe administratieve verplichtingen. We willen in één beweging ook de kwaliteit van jeugdlokalen sterk verbeteren. Het renovatieproject van De Ploeg werd door Dorpslijst Sander mee op de politieke agenda gezet. Hoog tijd, want het gebouw staat haast op instorten. We willen van dat historisch gebouw een levendige plek maken die aansluit bij het cultuurpunt en de bibliotheek op het Sint-Jansplein.

Wij willen bovendien iedereen de kans geven om deel te nemen aan activiteiten, met een automatische korting voor mensen met een klein inkomen. Dat systeem bestaat al in onze buurgemeenten. Waarom dan niet in Kontich? Vlaanderen heeft een schrijnend tekort aan betaalbare woningen. Dorpslijst Sander wil het aanbod verhogen. Want moet niet iedereen de kans krijgen om in een gezellig huis te zitten, in een hoekje met een boekje?