De Buurtbewoners: Hier zorgen wij!

Wat er ook gebeurt in deze wereld, of het nu een verre oorlog is of een brand in de buurt, we willen zorgen voor elkaar. En die zorg begint in onze eigen familie, in onze buurt en onze straat. Bij elkaar, voor elkaar.

Sander wil daarbij een actieve rol spelen, met verschillende buurthuizen in onze gemeente. Zo is “Den Alf” een succes in Kontich Kazerne. Maar waarom geen buurthuis in Waarloos? Het Oude gemeentehuis staat al leeg sinds 1976. Hoog tijd voor een zinvolle bestemming.


Ook in Kontich Centrum en de Ritawijk is zo’n buurthuis zinvol. Met een dienstencentrum bijvoorbeeld, een sociaal restaurant, een loket met thuiszorgdiensten, een vergaderzaal voor verenigingen. Dichtbij de burger voelen we ook beter wat er leeft. Wie zit er eenzaam thuis? Wie kunnen we helpen? Wat leeft er in Kontich?


Zorgen voor elkaar is ook zorgen voor zij die het minder goed hebben. Daarom willen we gebouwen beter toegankelijk maken en begaanbaarheid van straten en pleinen verbeteren, waken over het aantal sociale woningen. Ook de dienstverlening moet makkelijk bereikbaar zijn, zonder dat je struikelt over ‘digitalisering’. Digitalisering? Ja dus, maar wel om het makkelijker te maken.