Een zachte en doortastende gemeente

Dat begint met veilig verkeer en meer plaats voor voetgangers en fietsers. Zodat steeds meer bewoners voor een ‘zachte verplaatsing’ kunnen kiezen. Kuierend door een obstakelvrij centrum, zonder vervelende drempels. Fietsend door het park, de haren in de wind. Winkelend langs brede voetpaden en woonwijken waar je makkelijk kan doorsteken. Elke verplaatsing die je te voet of met de fiets maakt is immers gezond. Sander gaat voor gezond én gezellig. We blijven investeren in de toekomst van onze gemeente: de kinderen. We willen fiets- en schoolstraten met mekaar koppelen, zodat kinderen veilig naar school kunnen fietsen.

De fietsellende in de Molenstraat, die gaan we herbekijken met een duidelijke fietsstrook. Hoog tijd dat daar wat beweging in komt. Niks doen is geen optie.
We zullen ijveren voor meer openbaar vervoer in onze gemeente. Je kan dan de bus of de trein nemen om het kwartier in plaats van om het half uur. Bovenop een betere samenwerking met de NMBS en De Lijn, denken we aan een gemeentelijke shuttlebus die wijken verbindt met het centrum en het station.
‘Jamaar, kan ik dan nog met mijn auto naar het centrum komen?’ Ja, zeker, we voorzien de nodige parkings aan het vredegerecht en de Spoorwegstraat. Voor mensen met een moeizame mobiliteit voorzien we sowieso toegang.