Veerle Van Dyck

BewarenBewaren

Ik ben de trotse mama van twee schatten, een zoon van 17 en een dochter van 14, en de partner van Werner Govaerts. Ik ben jurist en werk als zelfstandig adviseur personeelsbeleid. Verder heb ik een attest van bemiddelaar op zak.

In 2012 maakten de ideeën van Dorpslijst Sander me enthousiast: samen met de inwoners van Kontich een aangenaam dorp maken. Daar wilde ik me ook voor inzetten! En aangezien ik nooit iets half kan doen, ging ik voor de volle 100%. Eerst voor Sander, dan zes jaar als schepen van cultuur, personeel en organisatie én als voorzitter van het AGB.

Ik werkte hard aan de eenmaking van de gemeentelijke diensten en het ocmw. En met heel mijn hart, stuurde ik de renovatie van het Altenalandhuis, waar ondertussen een echte cultuurplek is ontstaan.

We maken het samen
“Ik geloof in dialoog. Praten met mensen van andere overtuigingen, mensen met andere achtergronden. Ook in de politiek kom je met dialoog verder dan met hameren op je grote gelijk. Zo sta ik in het leven, zo sta ik ook in het gemeentebestuur. Altijd streef ik er naar dat iedereen zijn gedachten kan uitdrukken en dat we samen tot een gedragen besluit komen.

De naam van onze dorpslijst ‘Sander’ (een samentrekking van ‘Samen Anders’ ) zegt het zelf. Wij willen anders aan politiek doen. Democratie is immers méér dan alleen stemmen tellen. Democratie is ook overleg en dialoog. Democratie is geloven in de kracht van de mensen.”

Een kwalitatieve gemeentelijke dienstverlening
“Een kwalitatieve dienstverlening aan de inwoners betekent dat je als lokale overheid durft investeren in het openbaar domein, in gebouwen en in personeel. Ik wil niet alleen dat onze diensten fysiek voor iedereen toegankelijk zijn, maar ook dat onze informatie alle inwoners bereikt. Daar waar mogelijk mag de dienstverlening verder gedigitaliseerd worden, zonder iemand uit te sluiten: digitaal als het kan, face-to-face als het moet.

Verder vind ik het belangrijk dat een gemeentebestuur aandacht heeft voor het welzijn van alle inwoners en ruimte schept om, al dan niet in verenigingsverband, initiatieven te nemen. Dat is gewoonweg de beste manier om een aangenaam dorp te creëren waar je kan ondernemen, plezier maken, bewegen, sporten, wonen, kortom leven!”