Respect voor de nestor van de gemeenteraad

Geplaatst door

Vorige commissie ( 9 maart ) bespraken we in gemeenteraadscommissie de verkavelingsaavraag van Groeningen, ten minste het eerste gedeelte, over de nieuwe wegen.

 

 

Raadslid Plasmans onderscheidde zich door zijn sterke inhoudelijk inbreng. We zijn niet te beroerd om hem te feliciteren met zijn inzet. Het vergt een behoorlijke inspanning om alle stukken van het dossier te lezen.

Onze bestuursploeg maakte een punt van open en transparante politiek. Over het gevoelige dossier Groeningen staan alle stukken dan ook op de website. Verdere verduidelijking kan elk raadslid opvragen bij de diensten. Onderandere Raadslid Plasmans heeft hiervan volop gebruik gemaakt en kon dan ook volwaardig deelnemen aan de bespreking op de commissie.

Dit in contrast met anderen die het nodig vonden om nog maar eens van leer te trekken over de procedure. De laatste stukken waren immers ‘slechts’ de avond voordien aan de raadsleden overgemaakt. In de inhoudelijke discussie mengden ze zich niet…

De vraag is of de info te laat werd gegeven. Immers de politieke discussie wordt gevoerd op de gemeenteraad van 20 maart. De commissie van 9 maart heeft als doel om technische toelichting te geven bij het agenda. De ambtenaar maakt zich vrij om hieraan tegemoet te komen én zorgt dat raadsleden reeds de dag voordien de teksten hebben. Bovendien wordt een bijkomende commissie voorzien op 16 maart omdat niet alles op één avond behandeld kon worden.

Kortom, de info is beschikbaar uit eerste hand, ruim op voorhand, open en transparant. Wie daarover zeurt, maskeert wellicht zijn gebrek aan dossierkennis.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *