2 reacties

 1. Wat met de weide tussen Edegemsesteenweg en Mechelsesteenweg (Edegem) komt hier nu een weg of niet ? Als bewoner van de Helenaveldstraat, met tuin grenzend aan de wei met koeien, zou ik hier nu graag eens een duidelijk antwoord over krijgen. We worden al jaren in het ongewisse gelaten.
  Uiteraard ben ik hier geen voorstander van, maar zou nu toch graag eindelijk eens willen weten wat we kunnen verwachten en binnen welke tijd ?
  Het gemeentebestuur communiceerde hier niet over, we vinden enkel speculaties in de media die ons ongerust maken.
  Met een autoweg bijna in mijn tuin, blijf ik daar uiteraard niet wonen….
  We hebben ons huis gekocht voor de rust in onze tuin en het prachtig uitzicht op de koetjes en Romeinse Put.
  Mvg Wendy

 2. Dorpslijst Sander is de enige politieke partij in Kontich die niet onvoorwaardelijk pleit voor een omleidingsweg door de Edegemse beekvallei. Zeker niet tot aan de Prins Boudewijnlaan.
  Die wordt vaak voorgesteld als een oplossing voor elk mobiliteitsproblemen. Op onze vraag werd de mogelijkheid omleidingsweg onderzocht door de mobiliteitsdeskundigen van Vectris en Mint. Dat onderzoek uit 2014 wees erop dat deze omleidingsweg enkel het doorgaande verkeer zal opvangen indien de doorgang voor auto’s door het dorp wordt belemmerd.
  Dat zou betekenen dat er nog meer knips in Kontich centrum moeten bijkomen en dat zien de inwoners niet zitten.
  Onthoud dat alle politiekers die pleiten vòòr een omleidingsweg, zich stilletjes akkoord verklaren met méér knips en verdwijnpalen.
  Doen ze dat niet, dan is de zogenaamde verbindingsweg enkel weggesmeten geld én een vernietiging van de open ruimte in vallei van de Edegemse beek. Met zo’n verbindingsweg verliest Kontich twee keer.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *