Dienstverlening voor schoolkinderen afgeschaft

Geplaatst door

Open VLD won de verkiezingen met de slogan ‘Gewoon Doen’. En N-VA dacht dat die aanpak beter zou werken dan het ‘Doordacht Samen Besturen’ van Dorpslijst Sander. De coalitieswitch was een feit. Nu schaffen N-VA en Open VLD het busvervoer en de warme maaltijden voor de kinderen van de Abraham Hansschool af.

‘Gewoon Doen’ wordt ‘Gewoon niet meer Doen’. De motivatie voor deze beslissingen is immers flinterdun. Het busvervoer wordt afgeschaft omdat de vraag te groot is, en de warme maaltijden worden afgeschaft omdat de vraag te klein is. Bij navraag blijkt dat burgemeester Seldeslachts (ook verantwoordelijk voor onderwijs) niet in kaart heeft gebracht wat het effect is van zijn beslissingen. Hij weet niet of er gezinnen zijn voor wie het busvervoer noodzakelijk was. Hij weet evenmin voor welke vervoersalternatieven de getroffen gezinnen zullen kiezen. Hij heeft geen idee wat de gevolgen zullen zijn voor de verkeersdrukte aan de schoolpoort. “Het zal wel meevallen”, was het antwoord dat we van hem kregen. Foto de schoolbus in betere tijden (2013-2018)

Eén reactie

  1. Als werkende ouder van een 4 jarige zoon zijn ook de sportkampen weggevallen. Aangezien het maar om halve dagjes sportkamp voor kleuters gaat in de krokus- en paasvakantie, is dit geen optie als werkende ouder. In het verleden werd wel busvervoer van de kokon naar de sportkampjes georganiseerd, waardoor dit wel een degelijke oplossing was (halve dag kampje + halve dag kokon). Nu moet ik uitwijken naar duurdere dagkampjes (kidopia, house of music,…) of enkel beroep doen op de kokon, maar voor een bijna 5 jarige is afwisseling wel veel boeiender en aantrekkelijker. Kokon kontich mist ook een groene uitdagende omgeving. De begeleiding die er geboden wordt is wel top!

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *