een nieuw dak voor de kerk… klimaatkansen benutten door zonnepanelen en hemelwaterinfiltratie in te bouwen

Geplaatst door

We staan nog eens in de krant. Dorpslijst Sander blijft duwen om het gemeentelijk beleid op het juiste spoor te houden van duurzaamheid en klimaatvriendelijkheid.

Na een eerdere vernieuwing van het dak aan de noordkant, krijgt ook de zuidflank van de kerk een nieuw dak. Dorpslijst Sander kaart aan dat dit een goede gelegenheid is om klimaatkansen te benutten door zonnepanelen en hemelwaterinfiltratie in te bouwen. “We suggereerden dat eerder en toen leek er toch oor naar, we vinden er nochtans geen spoor van terug”, was de boodschap van Joost Fillet.

Schepen Wim Claes reageert dat de mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen wel degelijk worden onderzocht en dat daarvoor gesprekken worden gevoerd met energiecoöperatieve Zuidtrant.

Hemelwater

“Het hemelwater zou ook kunnen worden verzameld. Omwonenden zouden in tijden van droogte water kunnen tappen uit deze voorraad en de gemeente zou met dat water plantvakken en bomen kunnen begieten. We suggereerden al eerder om een deel van het kerkplein te ontharden en te vergroenen”, betoogde Joost.

Artikel GVA

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *