Gemeente steunt ‘groene’ voortuinen

Geplaatst door

De milieudienst van Kontich zal vanaf september haar inwoners advies geven over de heraanleg van hun voortuin. De gemeente wil zo meer groen in het straatbeeld. Inwoners krijgen gratis enkele planten en bodemverbeteraars. “De laatste jaren worden voortuinen meer en meer verhard, meestal om auto’s te parkeren. Daardoor worden de straten steeds grijzer en wordt het moeilijker om bomen aan te planten. Bovendien hindert het de waterinfiltratie. Dat werd de laatste weken in sommige straten weer eens aangetoond”, zegt schepen voor Milieu Wim Annaert (Sander). Indien er beton moet opgebroken worden, mogen inwoners hun container zonder taks te betalen op de openbare weg plaatsen.

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *