Buitengewoon plekje!

Geplaatst door
Vorige jaar werd in het kader van de provinciale wedstrijd ‘buitengewone plekjes’ de boskapel in het Langbos geselecteerd voor Kontich, mede dankzij menige stemmen van jullie.
In elke gemeente wordt dit jaar een dergelijk plekje verfraaid of ge-restyled en dit is ook het geval met de boskapel:
  • De overgroeide paplaurier werd verwijderd waardoor de boskapel nu zichtbaar staat en temidden van het toekomstige Langbos.
  • Een uit de kluiten gewassen acacia is ontkroond geworden en momenteel bijna volledige omgevormd tot een heus boommonument met heel wat verrassende elementen: dit wordt een echte publiekstrekker!
  • In het najaar gaan er nog hoogstam lindebomen rondom de kapel aangeplant worden waardoor deze plaats een authentieker karakter krijgt.
  • Een deel van de acacia’s wordt uitgedund en dit hout gaat gebruikt worden voor de aanmaak van speelaanleidingen in het aangrenzende krentenbosbestand.
Dus hoewel nog niet volledig afgewerkt, lijkt het erop dat we dit binnen de projectperiode van 2014 kunnen afronden.
Momenteel loopt er een tweede provinciale wedstrijd om het beste verfraaide plekje te nomineren: dit kan gebeuren via onderstaande link (tot 31 juli!!)
Als Kontich als numero uno uit de bus komt, dan organiseert de provincie hier lokaal, aan de boskapel een publieksfeest!
We kunnen dit enkel maar bereiken door massaal op ‘ons’ plekje te stemmen! Doe het nu nog, alvorens je met vakantie gaat!!!
Met dank alvast,
Wim

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *