Burgemeestersconvenant

Geplaatst door

In de nieuwsbrief van sp.a lezen we een tevreden Jorn Verbeeck over de ondertekening van de burgemeesterconvenant. Jorn heeft daar inderdaad mee voor geijverd in de gemeenteraad.

De ondertekening van de convenant is eenvoudig, de uitvoering ervan is iets anders. Als we onze gemeenschappelijke CO2-uitstoot willen verlagen, dan zal dit moeite kosten van ons allemaal. Precies omdat het niet kan zonder gedragsverandering.
Zo zullen we allen bewust moeten nadenken over onze vervoerswijze en kiezen voor het minst vervuilende voertuig. De lokale overheid kan dit actief ondersteunen en dat doen we nu net met het vivo-plan, gecombineerd met ons fietsvriendelijk beleid.

We vragen dan ook de steun van het nieuwe sp.a-bestuur voor ons mobiliteitsbeleid.

Eén reactie

 1. Beste Dorpslijst Sander,

  sp.a Kontich is inderdaad tevreden met de ondertekening van de Burgemeestersconvenant. Maar ook teleurgesteld zoals u ook op uw facebook pagina kon lezen.

  Ondanks dat dit goede instrument in ons beide partijprogramma’s stond, wachtte u 3 jaar lang (!) met de ondertekening en heeft Jorn zijn inspanning in de gemeenteraad u geholpen. Op dat laatste punt zijn we tevreden.

  De Burgemeestersconvenant is een afspraak om de CO2 uitstoot tegen 2020 te verminderen met 20%. Daar staan we volmondig achter. U hebt 3 jaar verloren en nog 5 jaar om dit te verwezenlijken. Dan is dit natuurlijk moeilijk en terecht dan ook dat u schrijft dat de implementatie moeilijk zal worden.

  De bouw van 650 woningen en het rondrijden van ViVo zorgt wellicht ook voor meer CO2 eerder dan voor minder. De keuzes die u de voorbije jaren maakte, werken dus meer door.

  We hebben als sp.a Kontich-Waarloos nog niet het gevoel dat u ook weet waar u naartoe wil met dit plan. Ook dat vinden we jammer want dit instrument biedt vele kansen.

  We willen u graag steunen want dit ligt aan ons hart. Gaat u dan ook voor goede voorbeelden te rade bij de steden Gent, Leuven en Antwerpen. Niet toevallig steden waar een toffe burgemeester al jaren geleden de burgemeestersconvenant ondertekende en die al een heel parcours aflegden waar we met Kontich nu eindelijk aan kunnen beginnen.

  Met Vriendelijke Groeten,
  Sp.a Kontich-Waarloos

  We zijn dus tevreden maar vinden wel dat het nu tijd wordt logischere keuzes te maken. CO2 uitstoot

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *