Heraanleg St.-Jansplein, Magdalenastaat, Gemeenteplein

Geplaatst door
klik voor een groter beeld
klik voor een groter beeld

Het centrum van Kontich heeft een grote historische waarde. Dit is het brongebied van de Bautersembeek. In de tijd van de Franken was de dorpskern een driehoek, begrensd door een stukje Antwerpsesteenweg , de Magdalenastraat, het Sint-Jansplein en een stukje Mechelsesteenweg. Later werd deze plek de tuin van de pastorie, omgeven door een gracht. Bij de laatste heraanleg verdween alle het water ondergronds en maakt men een basketplein mat autoparkeerplaatsen errond. Onmiddellijk moesten zware betonblokken de auto’s van het plein weren.

De plannen voor een nieuwe heraanleg zullen vele behoeften moeten dienen. Het water moet terug zichtbaar worden en natuur moet meer ruimte krijgen op het plein.

St.-Jansplein wordt heringericht als cultuurplein met ruimte voor sportactiviteiten, evenementen en spelende kinderen. De auto moet wijken om ruimte en nieuw leven toe te laten. Dus moeten we parkeeralternatieven uitwerken aan de rand van het dorp.

 

 

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *