Nieuwe Hoogstamboomgaard in de gemeente Kontich – Waarloos

Geplaatst door

Gisteren werd in de schaduw van de kerk van Waarloos een nieuwe hoogstamboomgaard aangeplant. In totaal werden 16 hoogstamfruitbomen aangeplant als praktijkles voor de 6de jaars uit de richting plant, -technische wetenschappen van het PITO in Stabroek, onder begeleiding van hun twee leerkrachten, Jan Deca en Benny Van Dijck.

Het project kadert in de geplande aanleg van een nieuwe trage weg tussen de nieuwe BKO ‘tWisterke en Hessepoelbos, wat als verplichting was opgenomen in de erfpachtovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de kerkfabriek van Waarloos. De aanleg van deze trage weg is voorzien voor 2016. Schepen Wim Annaert zegt“We zagen hier echter ook een opportuniteit om hier lokaal, achter de kerk van Waarloos, het open landschap te versterken en hebben de kerkfabriek kunnen overtuigen om bijkomend, op het traject, een nieuwe hoogstamboomgaard te mogen aanplanten.

Een van de leerkrachten, Jan Deca, is een inwoner van onze gemeente en hij selecteerde 16 verschillende appel-en perelaars die in onze streken courant voorkwamen.” Om een plantjaar te winnen, werd nu al beslist om alvast die hoogstamboomgaard aan te planten. Jan Deca zegt “Ik was al een tijdje op zoek om ergens in de gemeente een hoogstamboomgaard te kunnen aanplanten en dit initiatief is gewoon super . Onze leerlingen hebben hierdoor hands-on ervaring kunnen opdoen wat belangrijk is voor hun opleiding. Van zodra de trage weg aangelegd is, kan niet enkel een aangename rondwandeling gemaakt worden naar het Hessepoelbos, maar is er een extra veilige verbinding voor de inwoners en jongeren naar het Berkenhof, chiro en de voetbal.

Dit initiatief kadert ook in de doelstelling van het bestuur om een meer bijen- en vlindervriendelijke gemeente te worden zegt schepen Wim Annaert nog

 

Radio Frekwent regionieuws van 28 november 2015

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *