Vannacht werd van Kontich een thermografische kaart genomen!

Geplaatst door
Binnenkort kan u, als inwoner van Kontich, op een nieuwe thermografische kaart nakijken hoeveel warmte uw woning verliest via uw dak. Dinsdagnacht vloog een vliegtuig over ons dorp om deze metingen te doen. Tegelijk hebben een aantal vrijwilligers de temperatuur onder hun dak en in hun tuin genoteerd.

In 2009 deed Kontich niet mee, maar nu past dit gegeven mooi in het energieplan dat de gemeenteraad maandag jongstleden goedkeurde.  Op de website Zoom in op uw dak kan u nog steeds de beelden van 2009 bekijken. Dan weten jullie al hoe dit er dra zal uitzien mét Kontich er bij.

Isoleer uw dak

Bewoners krijgen door de thermografische kaart een duidelijker zicht op het warmteverlies via hun dak. Wie na 2009 investeerde in dakisolatie zal een duidelijk verschil met de nieuwe kaart merken ( jammer genoeg voor ons, Kontichnaren) . Met de gegevens van de kaart is het ook duidelijk dat, wie nog niet in dakisolatie investeerde, dat het best doet. De kaarten hebben bovendien een betere kwaliteit dan in 2009. EUROSENSE kan nu inzoomen tot op een halve meter, terwijl dat vroeger tot op één meter was.

Dorpslijst Sander wenst de Kontichnaar warme nachten toe!

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *