Een schepen bekijkt (6)

Geplaatst door

Na een week met vele laatavondvergaderingen, het nieuwe politieke jaar is nu echt gestart, ging ik zondag een kijkje nemen in het oud gemeentehuis van Waarloos.

Daar had de dorpsraad van Waarloos samen met de heemkundige kring een tentoonstelling opgezet rond de lapsus of merklap van de zotten Annot. Deze boerenknecht, loonwerker die in Waarloos leefde, is 200 jaar geleden geboren en is voornamelijk bekend omwille van een merklap die hij gemaakt heeft. Naast de oude merklap zijn er nieuwere merklappen gebaseerd op de patronen van de merklap van de zotten Annot en beeldmateriaal van Waarloos uit lang vervlogen tijden te bewonderen.

De leden van de Dorpsraad gaven de bezoekers die dat wensen een extra woordje uitleg. Zo kwam ik te weten dat het idee van de tentoonstelling eigenlijk het gevolg is van een contact met mensen uit Frankrijk die merklappen maken op basis van de patronen van de zotten Annot. Zij lieten weten dat ze de 200ste geboorteverjaardag van Annot gingen vieren.

Het was een pareltje van een kleine tentoonstelling.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *