Een schepen bekijkt (5)

Geplaatst door

Onder een stralende zon startte op de laatste zondag van de zomervakantie de eco- en boerenmarkt. Op de Ferdinand Maesstraat stonden ter hoogte van Berkenhof tiental tentjes met eerlijke producten zusterlijk naast informatiestandjes. Daartussen vond de bezoeker tentjes waar kleine activiteiten voor de jeugd voorzien waren. Zo kon je onder meer ‘de koe van de GROS’ melken (wie heeft het meeste melk na een minuut melken) of konden kleinere kinderen zich uitleven bij het vissen. De fanfare bracht er heel de voormiddag de sfeer in.

Toen 37 ooievaars overvlogen, slaagden de mensen van Natuurpunt erin om bijna alle bezoekers verwonderd naar dit schouwspel te laten kijken.

Met de bibliothecaris had ik enkele dagen ervoor afgesproken dat de zadenbib niet op de eco- en boerenmarkt mocht ontbreken. Omdat heel wat vrijwilligers die mee aan de zadenbib werken verhinderd waren, heb ik de taak om de langswandelende geïnteresseerden extra uitleg te bezorgen, voor enkele uren op mij genomen.

Wat een heerlijke ervaring was dat. Veel mensen waren laaiend enthousiast over het initiatief. Ikzelf was positief verrast over het aantal mensen die me vertelden zaden op overschot te hebben, die ze zeker naar de zadenbib zullen brengen. En dat heeft de zadenbib natuurlijk nodig, want zonder nieuwe zaadjes sterft ze stilletjes uit.

 

Veerle

 

volgende

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *