Een schepen bekijkt (4)

Geplaatst door

Vandaag stond er een studiebezoek aan het gemeentehuis van Lier in mijn agenda. Samen met acht ambtenaren ging het richting Dungelhoef, waar we werden ontvangen door het diensthoofd klantencontactcentrum en dienstverlening. Buiten een stralende zon, dertig graden, binnen aan de loketten heerlijk koel.

Met dit studiebezoek wilden we een goed zicht krijgen op de manier waarop het onthaal en de loketten (voornamelijk die van burgerzaken) in Lier georganiseerd zijn. De Kontichse ambtenaren bestookten hun Lierse collega met een spervuur aan vragen. Zij wilden immers alles te weten komen over de organisatie van de dienst burgerzaken en het onthaal: aantal klantcontacten, werkprocessen, zeldzame vragen van burgers, e.d. werden vergeleken en snel werd duidelijk dat de verschillen tussen Lier en Kontich toch wel groot zijn.

Na een rondleiding door het gebouw, waarbij het onthaalmeubel aan een grondige inspectie werd onderworpen – wat is goed? wat mogen wij zeker niet doen? – ging het via het digitale onthaal naar de wachtruimte en de loketten. Ook hier werd zowel de inrichting als het gebruik grondig bevraagd.

Als laatste waren de niet voor het publiek toegankelijke bureauruimtes en het klantencontactcentrum aan de beurt. De zon scheen nog even royaal toen we terug buiten stonden en iemand opmerkte: o, kijk hier is een deel van de gevel bekleed met strekmetaal. De raadzaal van het nieuwe gemeentehuis zal eveneens bekleed worden met strekmetaal – vandaar onze speciale aandacht daarvoor.

In ieder geval was het een leerrijk bezoek: het heeft ons veel nieuwe inzichten gebracht over hoe we vanaf 2018 onze loketten in het gerenoveerde gemeentehuis kunnen organiseren.

Veerle

volgend

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *