Knip wordt een verdwijnpaal in de Ooststatiestraat…

Geplaatst door

Dorpslijst Sander blijft achter alle uitgangspunten van het vivo plan staan!
Met name bereikbaarheid en veiligheid voor alle weggebruikers met een focus op fietsers en voetgangers.

 

 

Eén ingreep om de veiligheid van de fietsers te verbeteren is het doorgaand autoverkeer rond het dorp te leiden. Om dit te realiseren moet de centrale oost-west doorsteek dwars door het dorpscentrum onderbroken worden. Doen we dat niet, dan zullen auto’s de kortste route blijven nemen. De autodrukte in ons dorp zal dan nog meer toenemen.

Helaas moesten we vaststellen dat een aantal automobilisten de huidige onderbreking in de Ooststatiestraat negeren. Een fysieke harde barrière kan hieraan verhelpen.

Een verdwijnpaal is zo’n fysieke harde barrière die bovendien enige flexibiliteit toelaat. De zoektocht naar een gepaste uurregeling is niet eenvoudig. Er zijn immers mensen in het dorp die de knip weg willen en anderen die ze willen behouden. Het effect van de barrière is immers voelbaar. De leefbaarheid verbeterde in vele centrumstraten en het aantal ongevallen daalde sterk.

Na veel overleg en terugkoppeling namen we een besluit in het belang van kinderen en jongeren. Aan hen willen we een veilige weg aanbieden naar hun school, sportclub of vrijetijdsbesteding. Het uurschema van de verdwijnpaal is daarop afgesteld: ’s ochtends van 7 tot 9 uur en ’s avonds van 15.30 tot 19 uur op woensdagmiddag vanaf 12 uur. Op de uren dat kinderen op de baan zijn, rijden auto’s om.

Vind je de uurregeling te moeilijk, onthoud dan “van 7 tot 7”.

Overdag rondrijden, ’s nachts niet.

2 reacties

  1. Wat een achterlijk kutconcept alweer. Bedankt voor het verpesten van onze samenleving door leven onmogelijk te maken! Allemaal rijden, maar niet voor onze deur!

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *