Komt Joke Schauvliege dit weekend naar Lint voor de opening van een helihaven of een nieuwjaarsreceptie?

Geplaatst door

Voor de inwoners van Lint en Kontich Kazerne startte het jaar lawaaierig. Niet zozeer door het knallen van vuurwerkpijlen, maar door de milieuvergunning die minister Joke Schauvliege (CD&V) toekende aan de nv Heliventure FTO voor het exploiteren van een helihaven aan de Fabriekstraat in Lint.

Ondanks de vele protesten en ondanks de nabijheid van een volwaardige luchthaveninfrastructuur te Deurne, vindt Joke Schauvliege het nodig om de helikopters midden de woongebieden van Kontich en Lint en vlak naast de drukke spoorlijn Antwerpen-Mechelen-Brussel te laten landen en opstijgen.

Dat ze niet tevreden zijn, kunnen de inwoners aan Joke zelf vertellen. Want, toeval of niet, de nationale nieuwjaarsreceptie van CD&V gaat zaterdagnamiddag door in de AED studio’s van Lint. Die AED studio’s en de Heliventure FTO liggen op dezelfde locatie en zijn eigendom van dezelfde ondernemer.

Benieuwd welke CD&V-ers per trein zullen komen, wie met de wagen zal aanrijden en of Kris Peeters en co per helikopter zullen landen.

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *