Kontichse steun voor wie energiezuinig (ver)bouwt

Geplaatst door

Plan je om in de toekomst een nieuwe passiefwoning te bouwen? Dan bespaar je niet alleen de verwarmingskosten uit, maar ontvang je ook 1500 euro premie van de gemeente Kontich.

“De gemeente Kontich wil haar inwoners aansporen deze inspanningen te leveren“, zegt Wim Annaert, schepen voor Dorpslijst Sander. 

Hun grootste voordeel zit niet in de premies maar in de energiebesparing die ze realiseren.

Wil je een bestaande woning verder verbeteren, kan je nog meer gemeentelijke steun krijgen. Een energie- en renovatieaudit zal aangeven welke knelpunten best eerst worden aangepakt. Voer je minstens één concrete verbetering uit aan je woning, dan ontvang je subsidies voor de werken én voor de audit. Ben je bereid om alle noodzakelijke ingrepen uit te voeren en jouw woning bijna energieneutraal te maken, dan ontvang je daarbovenop nog eens de premie van 1500 euro.

Mits alle inspanningen van de gemeente, de inwoners en de bedrijven, kunnen we in Kontich samen de reductie van de CO2 uitstoot met minstens 20 % tegen 2020 behalen.

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *