Veilig terug naar school

Geplaatst door

Maandag 3 september begint het nieuwe schooljaar.

De weg naar school is in Kontich alweer een stukje veiliger geworden voor de fietsers.

Aan het VTI in de Edegemsesteenweg werd het fietspad even breed als een autobaan. En het is biljartvlak. Net zoals het nieuwe fietspad in de Villermontstraat dat nu mooi aansluit als je de expressweg oversteekt. Eindelijk !

Aan de Lintsesteenweg in Kontich Kazerne kwam Vlaanderens eerste fietsstraat en nadien kreeg ook de Drabstraat dit statuut.

De Montfortstraat werd een schoolstraat die bij het begin en het einde van de schooldag wordt afgesloten voor het autoverkeer. Op die belangrijke momenten hebben de schoolkinderen de hele straat voor zich. Dat is pas veilig.

Nog scholen hebben interesse in zo’n fietsstraat voor de deur. Dat zou ook perfect kunnen in de Schoolstraat (AHA-school), in de Jordaensstraat en de Van Dyckstraat  (SJI), in de Oude Baan (St.-Michiel Waarloos). Zelfs het eerste stukje van de Pierstraat (St-Rita) mag voor ons een schoolstraat worden.

Het is nog wachten op de Altenaschool. Verwoede pogingen van het gemeentebestuur om de parkweg veiliger te maken met veel minder autoverkeer, stuitten op verzet van het bestuur van de school. Die auto-logica willen we doorbreken. In het belang van de fietsende kinderen en hun ouders.

Er blijft dus nog werk te doen de komende jaren.

Zullen we het samen nog veiliger maken?

 

Eén reactie

  1. Mooi werk, maar ik vraag me af waarom de Rubensstraat altijd vergeten wordt bij maatregelen rond verkeersveiligheid. De Rubensstraat is de enige centrumstraat waar geen enkele maatregel genomen is. Edegemsesteenweg – heraangelegd, Drabstraat – vast snelheidsbord, Molenstraat – vast snelheidsbord, Pluyseghemstraat – vast snelheidsbord, Antwerpsesteenweg – vast snelheidsbord, licht dat rood gaat bij overdreven snelheid, Kruisschanslei – grote borden zone 30, licht dat op rood gaat bij snelheid groter dan 30. Ook buiten het centrum worden maatregelen genomen: Helenaveldstraat, Meylweg, Vredestraat hebben allemaal een vast snelheidbord.
    Allemaal terechte maatregelen, maar waarom kan er niks voor de Rubensstraat, waar nochthans ook een school is? Er wordt enkel sporadisch een mobiel bord geplaatst dat er dikwijls weken hangt zonder dat het werkt. Dat dit onvoldoende is, is duidelijk: onlangs hield ik een politiewagen staande die 47(!) liet optekenen op dit mobiele bord. Kan er aub iets gedaan worden?

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *