Ondergrondse parking? Werfput én financiële put!

Geplaatst door

We hoorden partijen pleiten voor een ondergrondse parking in het centrum onder het Sint-Martinusplein. Dorpslijst Sander zet in op meer randparking op amper 400 meter van de kerk. Zo kunnen we heel wat onnodig autoverkeer buiten het dorpscentrum houden én de lokale economie steunen.

Waarom? Een ondergrondse parking tovert het centrum om in een enorme werf voor lange tijd en kost gigantisch veel geld. Zeker als die gratis of heel goedkoop wordt, want dan draagt alleen de gemeentekas de financiële last. Tot slot trekt ze heel wat auto’s aan.

Bovendien zijn ondergrondse parkings een oplossing van het verleden. Zoals mobiliteitsexpert Lauwers zegt : “door de opkomst van de zelfrijdende auto zal er binnen 10 à 15 jaar in steden en dorpen minder parkeerplek nodig zijn. Ondergronds parkeren hoeft dan niet meer.”

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *