Handen aan De Ploeg

Geplaatst door

Dorpslijst Sander wil het gebouw De Ploeg aan het Sint-Jansplein bewaren en een nieuwe bestemming geven als een unieke ontmoetingsplek in het centrum van Kontich.

In het meerjarenplan schreef het schepencollege dat ze een externe partner zoeken voor dit pand en indien die niet zou gevonden worden, wordt het pand verkocht.
We willen aantonen dat een verkoop van deze site een foute keuze is waarbij vele kansen verloren zouden gaan. De kans dat een verkoop in een latere fase tot een afbraak leidt, is immers reëel.

We willen drie functies combineren in De Ploeg: een horecafunctie voor jong en oud, gelinkt met de bibliotheek, een grote culturele ruimte op de verdieping voor repetities, filmvoorstellingen en exposities, en een groene buitenruimte met een tuinterras.

We nodigen zoveel mogelijk mensen uit om mee te doen en samen ‘de handen aan de ploeg’ te slaan om de plannen verder uit te werken. Daarom formuleren we in dit dossier een voorstel dat niet te nemen of te laten is, maar eerder illustratief. We nodigen iedereen uit om er verder over na te denken, in samenspraak tussen politiek ambtenaren, burgers en verenigingen.

De gemeenteraadsleden van Dorpslijst Sander vragen formeel advies over dit voortel aan de erfgoedraad, de cultuurraad, de jeugdraad, de seniorenraad, de Gecoro en de toegankelijkheidraad. Daarnaast mag iedereen die een suggestie heeft die ook overmaken.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *