Gastvrij Kontich

Geplaatst door

Geachte burgemeester en schepenen,geachte raadsleden van de gemeente Kontich,We zijn allen gechoqueerd over wat er zich deze dagen in Oekraïne afspeelt. Oorlog wekt afschuw op. Het is tijd voor solidaire actie, want we kunnen iets doen.

We zijn fier dat onze dorps- en partijgenoot Stef Bossaerts dit weekend het vuur aan de lont stak door een kamer van zijn huis vrij te maken voor vluchtelingenopvang. Zijn oproep werd opgepikt door Gazet van Antwerpen en door ATV. We hopen dat het initiatief van Stef opvolging krijgt binnen en buiten onze gemeente. Wie geen kamer vrij heeft kan ook solidair zijn en zich gastvrij tonen voor alle oorlogsvluchtelingen.Dorpslijst Sander vraagt aan het gemeentebestuur van Kontich om de solidariteit van haar inwoners te ondersteunen en de opvang van oorlogsvluchtelingen lokaal te coördineren.Menselijkheid is sterker dan oorlogsretoriek.

Alvast bedankt.

Joost Fillet – Veerle Van Dyck – Wim Annaert – Stef Bossaerts – Nele Van der Spiegel – Linda Achten – Marjan De Nayer – Namens Dorpslijst Sander

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *