de regels voor bronbemaling mogen wat ons betreft strenger

Geplaatst door

Droogte-alarm! Het regent te weinig. Het grondwater staat erg laag. We kunnen alleen maar zuinig zijn met water. Zoals vele omwonenden maakten we ons zorgen omtrent de bronbemaling op de werf aan de Villermontstraat. Het grondwater verdwijnt er rechtstreeks in een kolk van de straatgoot. Bij navraag werd ons verduidelijkt dat deze kolk niet op de riolering (vuil water) is aangesloten, maar op de regenwaterafvoer. Dat wil zeggen dat dit water verderop in de Edegemsesteenweg in de gracht terecht komt en later in de Edegemsebeek. Dat is een goede werkwijze. Blijft natuurlijk het punt dat het opgepompte water ook perfect gerecupereerd worden. Dat zou nog beter zijn. De omwonenden zouden bvb hun gieter komen vullen om hun planten te gieten. Onze aanname was wat voortvarend, waarvoor excuses. Onze oproep “Wees zuinig en slim met water!” blijft natuurlijk wel overeind.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *