Ons hemelwaterplan gaat stilaan in uitvoering

Geplaatst door

Als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen maakte Kontich in 2018 een hemelwaterplan, onder impuls van Wim Annaert. Eén van de interessante vaststellingen was dat de vaak voorkomende overstromingen in de Pierstraat oplosbaar zijn met de aanleg van een waterbuffer iets hogerop. Dat idee wordt nu uitgevoerd, met dank aan de provincie die onze bezorgdheid voor waterbuffering en waterinfiltratie deelt. We zijn blij dat er deze bestuursperiode in Kontich toch één groot waterbufferproject zal gerealiseerd worden aan de Rijkerooistraat. Toen wij mee aan het roer zaten, realiseerden we in zes jaar tijd niet alleen het hemelwaterplan, maar ook waterbuffers in Waarloos (Cobra), in Kontich Kazernen (Babbelse plassen en Pauwhoeve), in het centrum (pleintjes Edegemsesteenweg en tussen Drabstraat en Keizershoek) en in verschillende industriezones (achter Colruyt en aan Waarloosveld). Wie de waterproblematiek (overstromingen, droogte, watertekort) belangrijk vindt, die kiest voor Dorpslijst Sander.😘

Lees er nog meer over in GVA

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *