Ziet dit bestuur de erkende vluchtelingen dan niet als ‘onze burgers’?

Geplaatst door

“De bestaande woningen worden ingezet voor onze burgers die een hoge woonnood hebben.” Ziet dit bestuur de erkende vluchtelingen dan niet als ‘onze burgers’? Wie zijn dan wel ‘onze burgers’? Bedoelt men mensen met de juiste huidskleur? De juiste voorgeschiedenis? Getuigt deze selectiviteit van discriminatie en xenofobie?

Kontich halveert plaatsen lokaal opvanginitiatief en zet ze in voor hoge woonnood (Kontich) | Het Nieuwsblad

Men argumenteert dat er geen doorstroming is vanuit LOI naar de private huurmarkt en dat het systeem vastloopt. Waarom heeft men dan ons voorstel afgewezen om een huurpremie in te voeren?

De coalitie van N-VA en Open VLD heeft een kwalijk effect op het lokaal sociaal beleid. Na de afschaffing van de warme maaltijden voor senioren en de stilstand in de sociale huisvesting, toont de halvering van de LOI het grote verschil met de vorige bestuursperiode. Toen heeft N-VA in combinatie met Dorpslijst Sander de sociale dienstverlening uitgebreid met een nieuw buurthuis Den Alf, met een jongerenpraatpunt WhatsUp?! en met een heel actief woonbeleid waarmee Kontich een voortrekker was en een voorbeeld voor vele andere Vlaamse gemeenten.

Het kan dus echt wel anders. En beter.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *