Kontich halveert aantal opvangplaatsen, tot frustratie van oppositie: “Men gaat tekeer tegen de meest kwetsbaren”

Geplaatst door

Ons standpunt in de krant.

Kontich halveert aantal opvangplaatsen, tot frustratie van oppositie: “Men gaat tekeer tegen de meest kwetsbaren” | Kontich | hln.be

We zijn verbolgen. De lokale opvang voor vluchtelingen in Kontich werd deze week gehalveerd op de OCMW-raad. Op kap van de meest kwetsbare personen voert N-VA een oppositiespel tegen Fedasil en tegen de bevoegde federale overheid. Het bestuur wil met de afschaffing druk creëren om in onderhandeling te gaan met Fedasil. Volgens ons moet het omgekeerde gebeuren. Ons advies aan burgemeester Seldeslachts: “Ga eerst in overleg met Fedasil en beoordeel dan wat er best kan gebeuren. Maar zorg in elk geval dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. En dat begint met een dak boven hun hoofd.”

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *