Blommaerts laat kans om sportief te reageren, ligge

Geplaatst door

Jammer dat ex-burgemeester Blommaerts het gemeenterapport van Het Nieuwsblad te baat neemt om ons te beschuldigen van valse beloftes. Ook zijn bewering dat we ‘het parochiegebouw van Waarloos willen laten sluiten’ is foutief.

Het nieuwe verkeercirculatieplan is er nog niet, maar daarom is het nog geen valse belofte. Het vernieuwde mobiliteitsplan is bijna af en de plannen voor een verbeterd verkeercirculatieplan worden concreet. De uitbesteding van deze opdracht aan een professioneel studiebureau was een zeer verantwoord besluit van de nieuwe bestuursploeg. De verkeersproblematiek is in Kontich belangrijk genoeg om het ernstig en professioneel aan te pakken.

De parochiegebouwen van Waarloos blijven uiteraard behouden. De Kerk blijft staan en krijgt een renovatiebeurt. Het parochiecentrum Berkenhof blijft uiteraard ook onverminderd bestaan. Alleen het gebouw waar vandaag ‘de pastorij’ is in ondergebracht staat ter discussie. Dat huis is eigendom van de gemeente, net zoals het oude gemeentehuis aan de overkant van de straat. Er woont geen pastoor meer in Waarloos en het oud gemeentehuis staat leeg. Reden genoeg om actief na te denken over de inzet van deze gebouwen. Zou het niet beter zijn om vergaderruimte voor de verenigingen van Waarloos in het Oud Gemeentehuis te voorzien? Daar zouden dan ook de parochiale verenigingen kunnen vergaderen. Op die manier zou het oud gemeentehuis een zinvolle invulling krijgen en kan één pand verkocht worden. Met de inkomsten van de verkoop kunnen we de renovatie van het Oud Gemeentehuis betalen. Deal?

Kopie van Score Nieuwsblad

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *