G-schaatsen voor mensen met een beperking!

Geplaatst door

Met de rolstoel op het ijs, onmogelijk? Niet in Kontich. Daar was de schaatspiste gisterochtend gereserveerd voor G-sporters. Honderden mensen met een fysieke of mentale beperking kwamen er glibberen en glijden.

De piste van Kontich Schaatst werd voor het de allereerste keer gereserveerd voor G-sporters. Meteen een waanzinnig succes, zo bleek. “Vanaf 10 uur is het een komen en gaan van schaatsers. Sommige mensen komen zelfs van Luik om even te kunnen schaatsen. Dit initiatief zullen we dus zeker herhalen”, vertelt Ilse Jespers van de sportdienst. De gemeente voorzag aangepast materiaal. “Zo zijn er rolstoelen op schaatsen en sleeën zodat iedereen probleemloos op het ijs kan.”

De 7-jarige Liesje haalde alvast haar hartje op en was gedurende twee uur niet van de piste af te slaan. “Liesje heeft een motorische achterstand omdat ze te vroeg geboren is maar eigenlijk wil ze ook al die activiteiten doen. Het is fantastisch dat de gemeente dit doet voor de kinderen. We zijn blij dat er via G-sport zeer veel georganiseerd wordt”, vertelt mama Natacha Goossens.

Door het warme weer had de ijspiste afgelopen weekend wel te kampen met water en plassen. Met extra koelingen werd dat probleem verholpen. (NBA)

Artikel uit HLN.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *