Is ons geld gaan vliegen?

Geplaatst door

Vorig jaar besliste de gemeenteraad mee in het aankopen van deelbewijzen in IKA.

 

 

 

 

IKA is een investeringsmaatschappij en met het opgehaald geld ( in Kontich was dit ong 700 000 euro in 2 schijven ) worden er dus investeringen gedaan. Als energiedeskundige had ik hieromtrent enkele bezwaren geopperd en m’n bedenkingen mogen formuleren.

Een deel van dat geld wordt besteed aan het bouwen van windturbines onder het logo W4F. Voluit heet het dan “Wind4Flanders“. Deze foto is één van de eerste turbines met het logo van de samenwerking tussen Electrabel en de investeringsmaatschappijen. Deze specifieke foto is van de locatie Herdersbrug  in Brugge.

Het woord samenwerking leest als een 50/50 verhouding, wat merkelijk beter is dan de gekende andere vormen waarbij er met moeite 20% werd gehaald. Dit is alvast een stap in de goede richting. Nu weten u en ik waar dat geld voor gebruikt is.

Onze gemeente krijg van IKA een mooi rendement van iets meer dan 5%, hetgeen het voor de gemeente een zinvolle investering maakt.

Marc Bellinkx
energiedeskundige Dorpslijst Sander

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *