Nieuwe buurtbistro maakt me zielsgelukkig

Geplaatst door

Soms overtreft het resultaat zelfs mijn hoogste verwachtingen. Dat gebeurde met de buurtbistro die vorige zaterdag in Kontich opende. In de stralende zon en op de vrolijke noten van de fanfare van Waarloos, genoten wel honderd mensen van het openingsfeest van de buurtbistro. Blij en verwonderd, vrolijk en fier, zo voelde iedereen zich die middag in ons kleine gemeentepark.

De buurtbistro neemt haar intrek in het parklokaal. Heel mooi ingericht met een sobere maar warme aankleding krijgt het gebouw terug glans. Beter hadden we het zelf niet kunnen maken. Het strandzand van het buitenterras versterkt de vakantiesfeer. En de tentjes met de wimpels maken van de parkinrit een feestpleintje. Heerlijk.

Al heel lang droomt de vzw Pegode van een buurtbistro waarin hun cliënten en bewoners ook echt zouden kunnen werken. Onze gemeente wilde dit mee mogelijk maken, maar de zoektocht naar een goede plek was niet eenvoudig en duurde lang. Het landhuis van Altena kwam niet in aanmerking want moest verbouwd worden; de Ploeg op het Sint Jansplein is nog voor jaren toegewezen aan een sportvereniging.

Plots dook een nieuwe mogelijkheid op. Toen we alle vrijetijdsdiensten samen brachten in het bibliotheekgebouw, kwam het parklokaal vrij. Onder politiekers ontstond het idee van een dorpshuis en ook in een horecazaak zagen we brood.

Maar zoals dat hoort in de publieke sector, moest er aanbesteed worden. Deze verplichte procedure zou de best mogelijke exploitant opleveren. We bepaalden extra punten voor wie de principes van de sociale economie toepast.

Pegode was een van kandidaten. Hun enthousiasme was niet te stuiten. Elke kandidaat had sterke en minder sterke punten en het schepencollege besloot de kansen aan vzw Pegode te gunnen. En die kansen grepen ze voluit.

Een dikke proficiat aan iedereen die mee hielp aan deze mooie realisatie in Kontich. Ons dorp wordt weer een tikkeltje aangenamer, socialer, warmer, gezelliger,…

We hopen dat vele bezoekers van de buurtbistro kunnen genieten. 

met dank aan Wilfried Eynatten voor de foto
Joost Fillet
17 augustus 2016

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *