In memoriam Karel Laurent (24 februari 1938 – 12 augustus 2016)

Geplaatst door

Bedankt, Karel.

 

Toen ik me aansloot bij Agalev in Kontich was ik verwonderd dat de groene partij werd geleid door een heer in een pak, das en keurig wit hemd. Maar al snel ontdekte ik in Karel een bijzondere man met een scherpe geest, een groot hart en een vurig engagement.

Na hem heb ik nooit iemand in de lokale politiek gezien die zo schrander de dossiers wist te fileren. Voor een gemeenteraadscommissie begon, wist hij al hoe de vork aan de steel zat en op de gemeenteraad werd vaak duidelijk dat hij beter geïnformeerd was dan de rest van de vergadering.

Ik mocht veel leren van hem toen ik mijn eerste stappen zette in de politiek en zal hem daarvoor altijd erkentelijk blijven. Hij vertelde veel over de politieke verhoudingen en de gevoeligheden die een grote rol spelen in het politieke kringetje van een gemeentebestuur. Hij legde de lat hoog, wilde altijd naar iedereen luisteren, maar maakte ook steeds een scherpe analyse en formuleerde een duidelijk standpunt.

Na zijn verhuis naar Berchem sloot Karel de episode van de Kontichse politiek af, maar hij bleef het zeker volgen. Zijn engagement zette hij verder bij de Antwerpse Groene Senioren waar hij opnieuw zijn verantwoordelijkheid voluit  opnam, want politiek was één van zijn passies.

We leven oprecht mee met zijn echtgenote Lieve en met zijn kinderen en kleinkinderen in deze moeilijke dagen van afscheid.

En Karel, jou zijn we blijvend dankbaar. Rust in vrede.

 

Joost Fillet

19 augustus 2016

 

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *