Gemeenteraadscommissie 13 september – Eandis

Geplaatst door

Op dezelfde gemeenteraadscommissie bespraken we de mogelijke toetreding van een Chinese aandeelhouder in onze energiedistributiebeheerder Eandis. Een stevige nota van onze fractie om de toetreding af te keuren, kreeg de goedkeuring van de financieel beheerder van de gemeente.

 

De N-VA fractie sluit zich aan en beklemtoont de nadelige uitstroom van dividenden richting Peking, waar er vele alternatieven zijn om deze middelen in de eigen lokale economie te houden.
Vlaams belang is het daarmee eens.
Jorn Verbeeck, SP.A zag ook inhoudelijke en technische redenen om zich tegen de deal te verzetten.
Prettige reactie van Open VLD: de fractieleider Wim Claes, doorgaans geen fan van ons beleid, waardeerde de nota en bezorgde die zelfs aan het nationale Open VLD secretariaat. Ik verwacht dat zij ook tegen zullen stemmen.
Te betreuren was echter de houding van CD&V. Terwijl zij in de vorige fase nog geheel gekant waren tegen de wijze waarop Eandis haar kapitaalverhoging organiseerde, maken ze nu een rechtsomkeer. Jef Plasmans, vorige keer hevig pleiter voor het initiatief van onze mandataris, wierp nu enkele tegenargumenten op. Vrij intens weerde hij zich om deze inhoudelijk u-bocht recht te praten. 
Dat terwijl zijn ideologische koepel beweging.net oproept om het transitienetwerk te steunen.

Stemming volgt op onze gemeenteraad van 19 september.

2 reacties

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *