Kontich fietste en wandelde drie trage wegen in

Geplaatst door

Afgelopen zondag opende het gemeentebestuur samen met een 30-tal mee-fietsende inwoners liefst drie nieuwe trage verbindingen in de gemeente.

 

 

 

In bijzijn van buurtbewoners werd eerst het nieuw aangelegde plein aan Lijsterbolstraat en Bergstraat door burgemeester en schepenen met een glaasje feestelijk geopend waarna de fietsende groep de nieuwe Kerkhoflei achter het kerkhof infietste. Via Kontich-Kazerne trok de groep verder richting Langbos/Babbelse Plassen. Wim Annaert (Dorpslijst Sander): “Gemeente en Natuurpunt investeerden hier samen in de aanleg van een 200m lang vlonderpad. Door deze ontbrekende schakel kunnen wandelaars nu en het Langbos een mooie rondwandeling maken.” Daarna trok de aangegroeide karavaan richting Waarloos waar een gloednieuwe trage weg werd ingehuldigd. Wim Annaert: “Deze fiets- en wandelverbinding maakt het nu mogelijk voor heel wat waarlozenaars om op een veilige manier rond de dorpskom te rijden en zo de drukke Ferdinand Maesstraat te vermijden.” Het bestuur onderzoekt nu om op een aantal plaatsen langs het traject bijkomende verlichting te plaatsen.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *