Renovatiewerken Altenalandhuis van start

Geplaatst door

Reeds geruime tijd werd gewerkt aan een grondige hertekening van het landhuis Altena.

Het plan is om in het landhuis een cultuurcafé, maar ook ruimtes voor het cultuurpunt Altena en de computerklas van de cursuswerking ‘uit je doppen’ te creëren. Verder moet de afdeling muziek en woord van de muziekschool hier een een vaste stek krijgen. Ten slotte voorzien we ook plaats voor onthaal, vestiaire en foyer voor de kapel.

Op 26 oktober a.s. zullen de renovatiewerken van start gaan. Dan start de aannemer met het plaatsen van de werfinrichting.   Deze komt rond het landhuis te liggen (de parkeerplaatsen vlak aan het landhuis, het huidige terras en het grasperk voor het landhuis). De prachtige kastanjeboom tegenover het landhuis zal extra beschermd worden, zodat hij niet beschadigd wordt tijdens de werken.

De weg door het park blijft vrij, zodat de doorgang naar de Altenaschool, de serviceflats en de kapel gevrijwaard wordt. De duur van de werken is geraamd op 350 werkdagen. De kapel zal de hele tijd als cultuurpunt beschikbaar blijven.

De hoofdweg door het park zal ook dienst doen als weg voor het werfverkeer.  Om de druk op het park te beperken, willen we de bezoekers van de Altenasite vragen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets door het park te gaan en de wagen buiten het park te parkeren.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *