Kontich doet mee aan Wijk-werken

Geplaatst door

Mensen die zeer moeilijk werk vinden, kunnen ervaring opbouwen dankzij het initiatief Wijk-werken. Wie instapt, kan in een periode van maximum 12 maanden tewerkgesteld worden voor maximum 60 uur per maand. De taken zijn divers: lichte administratieve taken, tuinzorg, poetsen, gemachtigde opzichters aan de schoolpoort,…

Vanaf 1 januari 2018 zal het Wijk-werken de rol overnemen van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) in elke gemeente. Wie vandaag met PWA samenwerkt, kan ook terecht in het Wijk-werken. Men zal een beroep kunnen doen op een Wijk-werker, door zich aan te melden en Wijk-werkcheques te kopen. Deze werkwijze zal sterk gelijken op die van PWA.

De gemeente en het OCMW van Kontich zullen samen met de buurgemeenten de organisatie van het Wijk-werken opnemen. Dat besloot de gemeenteraad van maandag 16 oktober.

“Door regionaal samen te werken voor een grote groep van 120.000 inwoners, kunnen twee VDAB medewerkers aangetrokken worden om samen de coördinatie te verzorgen”,

zegt schepen van welzijn, Joost Fillet.

De gemeente Kontich staat erop dat de regionale organisatie een Kontichs servicepunt wordt voor de Wijk-werkers uit Kontich. Daarvoor voorziet het gemeentebestuur alvast ruimte in het vernieuwde gemeentehuis.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *