Hoe efficiënt bestuur loont voor de inwoners van Kontich en Waarloos

Geplaatst door

Vanaf 1 januari bezorgt de taxshift elke belg een netto loonsverhoging van ongeveer 50€.

Wat u misschien niet weet is dat een deel van die loonsverhoging door de gemeente wordt betaald. En toch moet Kontich zijn belastingen niet verhogen ondanks het feit dat we zo jaarlijks een oplopend deel van het budget verliezen : tot 700.000 euro minder inkomsten vanaf 2021.

Hoe hebben we dit dan opgelost zonder de belastingen of de onroerende voorheffing te verhogen, vraagt u zicht af?

Door het systematisch afbouwen van de gemeenteschulden (ooit nog 30.000.000 € !), betaalt Kontich elke maand een pak minder interesten aan de banken.

Een voordeel waarmee we vele nieuwe initiatieven nemen.  En bovendien kan ons deel van de taxshift gefinancierd worden zonder de gemeentebelasting te verhogen.

Sterker nog: onze gemeente heeft haar financiën gezond gemaakt en kan nieuw personeel aanwerven. Daardoor zal de gemeentelijke werking in Kontich nog verder verbeteren. Het is een opwaartse spiraal die vele gemeenten ons benijden.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *