Het gemeentehuis van Kontich moet brandveilig zijn.

Geplaatst door

Waarom kost de brandveiligheid van het gemeentehuis meer dan voorzien?

Nadat de binneninrichting van het gemeentehuis ontmanteld was, stelden we vast dat de dragende structuur onvoldoende brandbestendig is. In het originele gemeentehuis zat de bewapening blijkbaar te dicht aan de buitenzijde van de betonnen vloerplaat waardoor de veiligheid in het verleden nooit 100% gegarandeerd is geweest.

We onderzochten verschillende technische oplossingen om hieraan te verhelpen. Een bekleding met brandwerend materiaal bleek de meest eenvoudige en goedkoopste oplossing. Hoewel deze ingreep meer dan 500.000 euro kost, twijfelden we geen minuut om ze uit te voeren. Het staat voor ons als een paal boven water dat het gemeentehuis van Kontich brandveilig moet zijn.

Deze noodzakelijk beslissing is voor CD&V blijkbaar een aanleiding om opnieuw de zogenaamd hoge kostprijs van het gemeentehuis aan te klagen.

Blijkbaar is het budget de enige zorg voor sommige politieke fracties. Voor Dorpslijst Sander is een duurzaam project niet enkel een budgetvriendelijk project. Maar moet het nieuwe gemeentehuis ook een veilige, aangename en toegankelijke plaats worden voor de medewerkers en de inwoners die er gebruik van maken. We bouwen immers een gemeentehuis voor de toekomstige generaties.

Iedereen die trouwens eenvoudig het internet doorzoekt, vindt vele vergelijkbare verbouwingsprojecten. Geen enkel nieuw gemeentehuis of doorgedreven verbouwing is goedkoper dan dat van Kontich. In onze regio renoveerde Edegem haar gemeentehuis voor een veel hoger bedrag en Mortsel rekent zelfs op een budget van 13 miljoen euro.

Soms vind ik zelfs dat we te krenterig zijn. De inrichting van het gemeentehuis mag niet overdadig zijn maar moet wel een aangename uitstraling hebben. Dat het daarnaast ook volledig brandveilig moet zijn, daar twijfelt hopelijk niemand aan.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *