8 maart: Bericht aan alle vrouwen van Kontich

Geplaatst door

Toeval of niet, maar net vandaag las ik een recensie over het boek ‘Mag ik meneer Kristel even spreken?’ geschreven door Kristel Groenenboom, een vrouwelijke directeur van een internationaal containerbedrijf. In dit boek beschrijft ze welke vooroordelen ze allemaal is tegengekomen als jonge vrouwelijke directeur. De anecdotes zijn waarlijk hilarisch. Verder doet ze een oproep om je als vrouw geen minderwaardigheidscomplex te laten aanpraten en dit maakt ze zeer tastbaar door op te roepen je door mannen niet in een kleine auto te laten stoppen. Als metafoor kan het tellen.

Je kan vandaag de kranten niet openslaan of je leest er wel iets over: ‘vrouwendag’. Als vrouw in de politiek én als lijsttrekker, sta ik graag even stil bij wat ‘vrouwendag’ voor mij betekent. En dan stel ik vast dat het eigenlijk alleen maar een oproep kan zijn aan alle vrouwen om niet aan de kant te blijven staan, maar om je kwaliteiten als vrouw mee in te zetten om de wereld mee vorm te geven. Hij kan er alleen maar diverser, gekleurder en rijker van worden.

 

 

Geef een reactie

Uw reactie wordt eerst nagelezen en verschijnt pas na goedkeuring.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *