Bouwaanvraag Rijkerooi: de feiten

Geplaatst door

In de wijk rond de Reepkenslei heersen sinds de start van het openbaar onderzoek over een aanvraag van een omgevingsvergunning voor een groepswoningbouwproject heel wat bezorgdheden. Vooral nadat twee oppositiepartijen flagrante onjuistheden over dit dossier hebben verkondigd.

Dorpslijst Sander wenst op deze stemmingmakerij slechts na het afsluiten van het openbaar onderzoek te reageren. Het gemeentebestuur is immers verplicht een openbaar onderzoek in alle neutraliteit te laten verlopen. Een grondeigenaar heeft het recht om zijn grond dat in woongebied ligt te vermarkten en elke burger heeft de mogelijkheid om tijdens dit openbaar onderzoek opmerkingen en bezwaren binnen te brengen. Het bestuur, Dorpslijst Sander en NVA, heeft zich strikt aan deze regels gehouden en heeft geen standpunt ingenomen dat zou kunnen wijzen op de goedkeuring van het project. Wel integendeel: wij zijn geen voorstander van een verdere wooninvulling, we willen daarentegen de open ruimte maximaal bewaren, met inbegrip van het speelterrein.

Het gemeentebestuur zal in de beslissing van dit dossier zijn verantwoordelijkheid nemen en zal op basis van alle bezwaren en de analyse van de bevoegde dienst Omgeving een correcte afweging maken.

Om de buurt hierover maximaal te informeren heeft Dorpslijst Sander in de wijk een brief gebust met de correcte feiten op een rijtje.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *