Gaat het licht nu uit?

Geplaatst door

Je kan er niet om heen, er schort wat met onze energievoorziening in ons land!

Ineens vallen haast al onze kerncentrales ten beurt aan een onderhoud en net op zo’n cruciaal moment. Is dit een spijtig toeval of zit er meer achter?

Als lokale partij kunnen wij wel inzetten op duurzaam energiegebruik en mensen motiveren tot het zelf opwekken van energie, maar als er van hogerhand een afschakeling wordt voorzien, ben je daar dus niets mee!

Tenzij er naar (slimme) opslag wordt gekeken. Onze energiedeskundige tracht al maandenlang de nieuwe distributiereus Fluvius te bewegen richting een prosumentenverhaal waarin wijkbatterijen ( liever nog dan individuele units ) een rol mogen spelen. Deze oplossing biedt meerdere voordelen voor alle partijen, maar het uit handen geven van een stukje monopolie lijkt wel onoverkomelijk.

Zoals onze energiedeskundige het verwoord met een stukje songtekst van mama’s jasje

Doe het licht maar uit, ik heb alles al gezien!

Stiekem rekent hij op een black-out. Hij legt u graag uit waarom! U kan hem contacteren via onze kandidatenpagina

Wat onze gemeente zelf betreft, wij zitten nu in schijf 3 dus moet het al echt serieus mislopen vooraleer wij in het donker komen te zitten. Laat ons echter hopen dat het voor niemand ooit zo ver komt!

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *