N-VA Kontich schudt Dorpslijst Sander van zich af

Geplaatst door

De hechte ploeg van kandidaten en sympathisanten van Dorpslijst Sander bedankt al haar kiezers voor hun steun. We danken ook alle mensen die ons hun bezorgdheden toevertrouwden en die ons aanmoedigden.

16,9% van de Kontichse kiezers steunt het project van Dorpslijst Sander. Zo behouden we de 5 zetels in de gemeenteraad.
Veerle Van Dyck, Wim Annaert, Joost Fillet, Marjan De Nayer en Greet Blommaert zijn rechtstreeks verkozen raadsleden.

Als coalitiepartner in de meerderheid moeten we helaas plaats ruimen. N-VA sloot een akkoord met Open VLD om Kontich te besturen tot 2024. Deze ‘coalitie van de minste weerstand’ voorspelt een eenzijdig rechts beleid. Dit maakt ons behoorlijk ongerust. We zien deze nadrukkelijke keuze van N-VA als een continuïteitsbreuk in het bestuur ten nadele van onze gemeente.

Erger dan het verlies van drie schepenmandaten en onze zeggenschap in het college, vrezen we de teloorgang van het duurzaamheidsbeleid dat in Kontich pas echt van de grond kwam dankzij de visie en de inzet van Wim Annaert. De schwung in het culturele veld kan heel snel verdwijnen zonder het enthousiasme van Veerle Van Dyck. En haar inzet voor een sterke gemeentelijke organisatie valt ook weg. Onze grootste bezorgdheid gaat naar het welzijnsbeleid en de zorg voor de mensen die dat het meest nodig hebben, waarvan Joost Fillet en ook verschillende van onze raadsleden hun werk maakten.

Vanuit een andere rol in de gemeenteraad zullen we deze thema’s blijven behartigen. Allicht zullen we onze voorstellen luider en scherper kunnen formuleren, maar we vrezen dat ons pleidooi in dovemans oren zal  vallen of op onbegrip zal stuiten van de nieuwe bestuurders die geheel andere projecten ambiëren.

We willen in ieder geval iedereen die zich op een of andere manier mee inzet voor de leefgemeenschap in Kontich en Waarloos nog eens bedanken. En we hopen op een fijne samenwerking met hen in de toekomst.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *