In de naam van de Heilige Parkeerplaats

Geplaatst door

De illusie om altijd onbeperkt te kunnen parkeren in het centrum van het dorp blijkt nu ook economische slachtoffers te maken.

Omwille van enkele parkeerplaatsen op het gemeenteplein moeten een ambulante vishandel en een Kontichse slager opkramen.

Diezelfde parkeerobsessie inspireert Open VLD en N-VA om de ijspiste te verplaatsen naar het park, tegen alle adviezen in. In april 2019 besloot de gemeenteraad om de ijspiste te verplaatsen naar het park. Toen reeds waren er uitvoerige adviezen van de administratie die zwart op wit aantoonden dat dit een slecht idee was. Vooral het park zou hier sterk onder lijden, maar de administratie voorspelde ook een ‘exuberante stijging van de kostprijs van Kontich Schaatst’.  Er werd € 70.000 ingeschreven in het budget, waar de vorige edities nog afklokten op € 50.000.

Deze maand lezen we in het verslag van het schepencollege dat de ijspiste gegund is aan dezelfde leverancier als de voorbije jaren, maar dan wel aan een prijs van € 96.544. Dat is bijna een verdubbeling van de kostprijs en welgeteld € 46.544 die het schepencollege op aandringen van schepen Luc Abrams in het water smijt.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *