Kontich is onderbedeeld

Geplaatst door

Kontich is onderbedeeld in een compensatieregeling van de Vlaamse regering. We vroegen tijdens de gemeenteraad aan de schepenen om een initiatief te nemen om deze benadeling recht te trekken. Dat doen ze helaas niet. Schepen van financiën Wim Claes (Open VLD) vindt dit een vorm van solidariteit.

Wij vrezen dat de Kontichse N-VA en Open VLD gewoon geen zin hebben om hierover in gesprek te gaan met Bart Somers en Jan Jambon. Ze laten liever enkele miljoenen euro’s aan onze gemeente voorbijgaan dan hun partijgenoten op hogere echelons aan te spreken. Het is nochtans de plicht van het gemeentebestuur om de belangen van Kontich en haar inwoners te verdedigen, vinden we.

Als er in de toekomst onvoldoende budget is in Kontich om belangrijke projecten te realiseren, dan is dat erg jammer en hun verantwoordelijkheid.
De solidariteitsgedachte van schepen Wim Claes, vinden we even verrassend als interessant. Hopelijk gaat hij ook vlot mee als we oproepen tot solidariteit met mensen in nood.

De reportage van ATV ziet u hieronder. Op het eind wordt gezegd dat wij de nieuwe inkomsten uit het open ruimtefonds niet vermeldden. Dat willen we graag rechtzetten: die inkomsten bedragen voor Kontich 984.000 euro in zes jaar tijd. Dat bedrag maakt het verschil tussen Kontich (344.000 euro compensatie) en Edegem (4.904.600 euro compensatie) hoegenaamd niet goed. Het verschil met de Stad Antwerpen is nog veel groter. Het open ruimtefonds is helaas niet meer dan een zoethoudertje. De echte grote bedragen gaan naar elders.

We stippen nog bijkomend aan dat de Vlaamse regering om deze transfers naar een aantal gemeenten te kunnen doen, zwaar bezuinigt op vele domeinen, onder andere in het kindergeld en de woonbonus. Deze besparingen treffen de inwoners van Kontich even hard als elders. Vandaar dat onze vraag naar een billijke verdeling van de baten gerechtvaardigd is.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *