Hoe beleeft Dorpslijst Sander deze uitzonderlijke periode

Geplaatst door

We ondergaan allemaal op onze eigen manier deze barre tijd. 

Een aantal politieke thema’s liggen wat te wachten, en terecht, tot de postcoronatijd, waarin dan weer wél zoveel politieke keuzes zullen moeten gemaakt worden om het leven terug op de rails te krijgen. Hopelijk worden dan keuzes gemaakt die zoveel mogelijk mensen ten goede zullen komen, én met de juiste accenten ten gunste van het klimaat en verminderen van sociale ongelijkheid.

Op dit ogenblik staat ook op gemeentelijk niveau de zorg centraal: de thuiszorg, de zorg voor de kwetsbare gezinnen…. 

Vele senioren, alleen thuis of in het woonzorgcentrum, en zonder mogelijkheid tot fysiek contact met familie en vrienden, zijn eenzaam. Voor vele kwetsbare gezinnen die te klein behuisd zijn, is dit een heel stressvolle en deprimerende toestand. Gebrek aan gezonde voeding en oplopende schoolachterstand vergroten de kloof met de andere kinderen.

Er is ook veel solidariteit en er groeien prachtige initiatieven, die misschien wel hun vruchten verder zullen dragen na deze periode.

Dorpslijst Sander probeert vanuit de oppositie daaraan mee te werken door positieve suggesties te geven aan het Lokaal Sociaal Beleid. De andere politieke dossiers kunnen we ondertussen al doorlezen en voorbereiden  ‘vanuit ons kot ’

We wensen iedere lezer op dit moment in ieder geval een zo goed mogelijke gezondheid en veel moed bij het naleven van deze uitzonderlijke maatregelen .

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *