Pleiten voor kleinschalige woonvormen

Geplaatst door

Al zeker 15 jaar pleiten we voor meer kleinschalige woonvormen voor ouderen in Kontich en Waarloos. We hebben die strijd slechts gedeeltelijk gewonnen. In het voormalige klooster van kokaz komt een project samenhuizen voor 5 à 7 senioren.

Maar in Waarloos is uiteindelijk toch de bouw gestart van een klassiek WZC waarin wel 100 ouderen worden bijeen geduwd in een economische logica van rekeningen en rendement, terwijl mens en zorg de centrale drijvers zouden moeten zijn van deze woonvorm. Vaak voelden we ons alleen met dit standpunt. Andere politieke fracties schaarden zich achter de mainstream gedachte van grootschaligheid en financiële haalbaarheid. Helaas was er een Covidvirus nodig om pijnlijk vast te stellen dat het Vlaamse woonzorgconcept zeer kwetsbaar is, onder andere door de grootschaligheid en vooral door de onderbezetting van de zorgfunctie. Laat ons het nu over een andere boeg gooien. Ik heb ons standpunt niet zelf uitgevonden, maar hoorde, zag en las het bij Carla Molenberghs. Ze staat vandaag in de krant.Carla Molenberghs hoopt dat de coronacrisis de aanleiding wordt voor een grote bezinning in haar sector, die ze vervreemding verwijt. ‘Dit heeft de sterkt…

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *