“Constructieve oppositie voeren” is niet altijd gemakkelijk, maar soms lukt het wel.

Geplaatst door

Dorpslijst Sander pleit voor meer fietsruimte.

De bewoners van Kontich en Waarloos gebruiken meer en meer de fiets. Het wordt steeds drukker op de fietspaden.

Hoog tijd om maximaal in te zetten op fietsstraten en fietspaden. Echte fietscorridors kunnen het voor de fietsers nog aangenamer maken. In het buitengebied denken we aan Meylweg, Beukendreef, Pauwhoevestraat, Zwarthoutsstraat, Groenenhoek. Maar ook in het centrum kunnen Magdalenastraat en zelfs de smalle delen van de Mechelsesteenweg en de Edegemsesteenweg tot een fietsstraat omgevormd worden. Daarbij blijven ze voor auto’s toegankelijk, maar fietsers zij er de eerste gebruikers. We zouden het minstens kunnen uittesten en zo de modal shift verder realiseren.

Ons pleidooi in de gemeenteraad kreeg op enkele punten bijval van schepen Willem Wevers. Hij ziet de fietsstraat als één van de opties voor de Meylweg. Ook onze suggestie om de Mechelsesteenweg om te vormen, wilt de schepen bekijken met de politie en de mobiliteitsdienst. Het meest concreet momenteel is het smalle deel van de Edegemsesteenweg. Dit werd al eerder door onze fractie aangegeven en Wevers zegt hiervan 100% overtuigd te zijn. Hopelijk komt dat deze lente nog in orde.
We kijken ernaar uit.

Lees er meer over in Het Laatste Nieuws

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *