Geen goed fietsrapport voor Kontich

Geplaatst door

Gisteren verschenen de fietsrapporten van de Vlaamse gemeenten. Geen goed nieuws voor Kontich. Onze gemeente zakt weg onder het gemiddelde. In 2015 (vorige bestuursperiode met Dorpslijst Sander) was Kontich nog dé fietsgemeente van Vlaanderen in haar categorie.

Globaal werden in Vlaanderen 24.394 enquêtes ingevuld. De gemiddelde score voor het fietsbeleid in Vlaanderen is 61%. Kontich blijft steken op 55,8% en doet slechter dan de buurgemeenten Duffel (65,6%), Rumst (65,3%), Edegem (59,8%) en Hove (56,4%).

In 2015 kreeg onze gemeente nog de trofee Fietsgemeente toegekend op basis van haar sterk fietsbeleidsplan en de grote vooruitgang in vergelijking met het verleden. Kontich kreeg in die periode één van de eerste fietsstraten en een fiets-o-strade, voerde een actief fietsbeleid voor het gemeentepersoneel en er kwamen vele nieuwe en vernieuwde fietspaden bij.

Wat is er dan veranderd dat Kontich nu veel lager scoort? De schepen van mobiliteit is dezelfde gebleven en hij voert min of meer hetzelfde beleid. Alleen is de coalitiepartner veranderd. Dorpslijst Sander zit niet meer in het schepencollege en dat scheelt vooral in ambitie. De wil om niet bij het oude te blijven hangen, maar verder door te evolueren en de doelen hoger te leggen. Die dynamiek is nu een stuk lager en dat voel je.

Onze voorstellen in de gemeenteraad om meer ruimte te creëren voor fietsers, worden gretig opgepikt door de schepen van mobiliteit. We kunnen alleen maar hopen dat hij evenveel steun krijgt binnen deze bestuursmeerderheid.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *